maanantai 1. elokuuta 2016

GLOBALISAATIOKEHITYS UUTEEN SUUNTAAN!

GLOBALISAATIO: KASVU-UNELMASTA KILPAILUPAINAJAISEKSI

Maailma tarvitsee uuden globalisaatiosopimuksen YK:n  sekä EU:n kautta ja suomi uuden kehityksen suunnan näyttäjäksi!


KUN Euroopan ja maailman rajat avautuivat taloudellisesti ja kaupan vienti ja tuonti vapautettiin, alkuperäinen tarkoitus oli, että yleinen euroopan ja muunkin maailman elintaso nousisi ja maailmankaupan tasolla saavutettaisiin tervettä, rakentavaa kilpailua sekä  työn ja tavaroitten hinnat laskisivat siten että entistä useampi maailman asukas voisi nostaa oman elämänsä tasoa.

Jalo tavoite koki kuitenkin nopeasti karun lopun: Terveen talouskilpailun sijasta muutamat suuret kansantaloudet kuten kiina ja intia ja näiden taloudelliset yhteistyökumppanit, alkoivatkin hamstrata varoja ja valuuttaa seisomaan holveihin tuottamattomana voitollisesta liiketoimesta. Euroopan talouskehitys suuntautui siten, että teollisuus ja työpaikat karkasivat kaukoitään ja  myös valuuttapako yltyi ennnäkemättömiin mittasuhteisiin. Kun USA  ja japani eivät nekään kyenneet kilpailemaan perinteisillä vahvuuksillaan, syntyi pitkä maailmanlaajuinen talouslama. Raha ei kiertänyt maailmassa, eikä globalisaatio toiminut kuten olisi pitänyt. On myös lähestulkoon käsittämätöntä, ettei euroopan unionia ja sen pankkijärjestelmää luotaessa laadittu juuri minkäänlaisia kriisinesto-mekanismeja jotta esim.kreikan kansantalouden tapaiset katastrofaalitset rahoitusongelmat eivä ylipäätänsä olisi päässeeet syntymään.

Juttu on periaatteessa tiivistettävissä lyhyesti  : Jos meillä on kymmenen miestä joilla yhdestä on käytännössä kaikki rahat ja yhdeksän on tosiasiallisesti  ilman rahaa, on vaikeaa ajatella porukan sisäistä kaupankäyntiä.

Suomi on vanhana monituottajamaana kyvykäs esittämään YK:ssa ja Euroopan unionissa kansainvälisiä uudistuksia ja ja uusia sopimuksia : Suomen tulisi aloittaa uuden linjan kokoaminen ensin pohjoismaiden neuvostosta, jossa esitettäisiin uutta kansainvälistä globalisaatiosopimusta eteenpäin vietäväksi.

Tämä sopimus voisi sisältää esimerkiksi valuutansiirtoveron, eli pääomien liikuttelussa tulisi ottaa vastuuta siitä ettei minkään maan taloudellinen infrastruktuuri kärsi vahinkoja turhaan varojen liikuttelun myötä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti