maanantai 6. tammikuuta 2020

UUDEN VUOSIKYMMENEN MAAILMAN JA SUOMEN KEHITYSKULKU

SUOMI on ollut aina joidenkin alojen kehityksen kärjessä kuten tieteissä ja taiteissa, ja alkanut vuosikymmen määrittelee pitkälle ainakin teknologisesti koko sivilisaation kehityssuunnan alkaen ympäristönsuojelusta teollisuuden linjauksista. Ympäristömme tulee hitaasti muuttumaan siihen suuntaan, mihin globaali teollisuus ja talous sitä ajaa. Suomen tulisi toimia tällä vuosikymmenellä omalta osaltaan suunnannäyttäjänä globaalin talousjärjestelmän kehittäjänä, kohti kansainvälistä kestävää taloudellista kehitystä ja kokonaivaltaista ajattelua maailman tilan kohentamisessa kaikilla aloilla.

Kapitalismi ja Sosialismi ovat kadonneet niiden aikaisempien määritelmien mukaisesti, ja tilalla on maailmanlaajuinen keskiaikaistumisen kehitys, jossa muutamat pienet väestöryhmät haalivat kansainvälisyyttä väärin käyttämällä omistukseensa valtavia omaisuuksia ja sitäkautta yhteiskunnallista vaikutusvaltaa kaikissa maanosissa: Sivilisaatio ei voi ottaa taaksepäin askelia kohti keskiaikaa, jolloin muutama rikas taho hallinnoi kokonaisia kansakuntia ja päätti niiden kohtaloista oikkujensa ja mielihalujensa mukaan. Ihmisen on kehityttävä eteenpäin ja osoitettava se kehittämällä myös  yhteiskuntaa ihmisen sosiaalista edistystä kuvaavalla tavalla.

On saatava uusi, 3000-lukuun tähtäävä globaali  Sosiaaliliberaali kaksoistalousjärjestelmä, jossa markkinatalous elää rauhanomaisesti yhteiskuntatalouden rinnalla määräämättä enää sivilisaation humanitäärisen kehityksen suuntaa.Raha ja Valta ovat olemassa edelleen, mutta ne on sofistikoituneesti erotettava senverran toisistaan, että ihminen ja ihmiskunta ovat kaiken kehityksen keskeisin asia, raha vasta toinen.

                                                                    Martti J. Nykänen 6.1. 2020
                                                                    Sihteeri
                                                                    Tasavaltalainen Sosiaalinen Edistyspuolue



PUOLUEEMME PÄÄ- ÄÄNENKANNATTAJA VAPAAT SANOMAT NYT NETISSÄ
OSOITTEESSA http//: vapaatsanomat.blogspot.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti