sunnuntai 5. toukokuuta 2019

GLOBALISAATIO-TALOUSOHJELMA KEHITYKSEN PERUSTAKSI

MAAILMAN taloudellinen kehitys on ollut jo kauan epänormaalia siten, ettei maailmantalouden valuutta ja pääomat liiku normaalisti yhteiskuntien välillä ja kasvata kansantalouksia terveen kaupankäynnin muodossa, vaan tietyt globaalisti toimivat valtiovallat ja liikekonsernit sekä niiden yhteistyömuodot ovat haalineet jättimäisiä valuuttavarantoja maailmasta pelkästään seisomaan tileille ja holveihin ilman, että niitä käytettäisiin kuten valuuttaa kuuluu, kiertämään maailmantaloudessa sekä kasvattamaan globaalia taloutta jotta markkinoitten alkuperäinen tavoite toteutuisi eli yleinen kansainvälinen elitaso nousisi, ja maailman kansakuntien varallisuus kohenisi. Todellinen  talousliberalismi ei toteudu valuutan liikkumisen vapautena kuten pitäisi.

KIINA on viimeaikoina  julkisesti valitellut kansainvälisen kaupan hyytymistä, ja vaikka yhdysvaltain talous onkin tilapäisesti piristynyt, ei sama tilanne kosketa koko globaalia talousyhteisöä vaan kiinassa asti koetaan jo taloudellisen pysähtymisen merkkejä: Vertauskuvallisesti: jos kymmenestä miehestä yhdellä on porukan kaikki rahat ja yhdeksällä sitä ei ole, on turhaa kysellä miksi kaverit eivät enää ostakaan mitään? Kiinan lasketut valuuttavarannot on valtaisa osa koko maailman valuuttojen yhteenlasketusta saldosta, tämäkin paljastui hiljattain ilmestyneessä tutkimuksessa, ja niiden yhteenlaskettu saldo oli jo vuonna 2007  noin 1,2 biljoonaa dollaria.Tämä siis vuosikymmen sitten! Vaikka tämän jälkeen olikin välillä lievää laskua, on viimeisin tieto noin 3 biljoonaa dollaria vuodelta 2016.

Nykyinen kansainvälinen talousjärjestelmä ei estä valuuttojen edelleen kasaautumista seisomaan tuottamattomina, vaan samat valuuttahamsterit jatkavat pääomien seisottamista ja koko globaali talous ei toimi enää normaalisti, kun varannot eivät kierrä.

EU ja YK kuten kaikki muutkin esimerkiksi  G-8 liittoutuman jäsenmaat eivät ole reagoineet käytännössä juuri mitenkään pahenevaan globaaliin tilanteeseen talouden puolella, joten mikäli maailmantalouden perusongelmia halutaan alkaa vakaasti ratkoa, tulee koko maailmantalouden yleisiä toimintaperusteita arvioida uudestaan ja kehittää uusia mekanismeja,joilla asteittain ja pikkuhiljaa saadaan koko globaalin talouden toimintaa muutettua siten, että kaupallinen toiminta ohjaisi vähemmän sivilisaation sosiaalisen kehityksen suuntaa.Kun valuuttoja kerätään tuottamattomina pelkästäänb seisomaan, sen vaikutuksena myös tavallinen yhteiskuntatalous alkaa kärsiä ja kehittyminen hidastuu taloudellisten varojen vähetessä kuten on havaittu. Kansalaisten vapaus, ihmisen perusliberaalit oikeudet eivät toteudu, koska taloudellinen liberalismi ei toteudu eikä tue ihmisen vapautumisen elementtejä käytännön elämässä. Eli markkinatalouden asemaa suhteessa yhteiskuntatalouden suuntaan tulisi järjestellä vähitellen uudelleen. Ohessa on esimerkkinä pitkän aikaa suomessa kansalaisten kehittelemä alustava ohjelmakokonaisuus, joka perustuu tavallisten ihmisten ajatuksiin ja arkielämään siitä, kuinka  globaalia taloutta voitaisiin oikeasti uudelleenohjata toiminaan terveellä pohjalla ja oikean suuntaan:

Ohessa on tähän asti kansalaisten esilletuomia ajatuksia joista ohjelmatyö on puolueessa käynnistetty:
'
Tulisi luoda ns. Globalisaatio- talousohjelma, joka sisältää seuraavat elementit:
- Globaali kaksoistalousjärjestelmä, jossa liiketalous ja yhteiskuntatalous toimivat rinnakkain, mutta liiketalouden vaihtelut eivät enää suoraan kosketa yhteiskuntatalouden ja sitäkautta sosiaalisen kehityksen suuntaan samalla tavalla kuin aiemmin, näihin liittyvät tasausrahastot.
- Valuuttojen siirtovero maasta toiseen, lait valuuttojen terveen liikkumisen turvaamiseksi,
- Pakolais- ja siirtolaisohjelma maapallon tasaiseksi asuttamiseksi,
- Kansainvälinen energiaohjelma saasteettoman ja kestävän energiatuotannon luomiseksi,
-YK:n rauhaturvaamisen uudet valtuudet kriisialueilla

Sosiaalisen edistyspuolueen ohjelmatyö on alkanut näiden kansalaisten tuomien raamien sisällä, ja julkaisemme sitämukaa uutta ohjelmastekstiä kun työvaliokunnat saavat valmista ohjelmaa julkaistavaksi. Tule mukaan ajattelemaan omalta kannaltasi, miten haluaisit edistää asioita suomen päättäjille asti heille ohjeeksi  globalisaation ohjaamiseksi oikeille raiteille ja kestävän kehityksen luomiseksi tuleville sukupolville. Yhteystiedot löytyvät sivustomme yhteystietoja-osiosta.



                                                                    Työvaliokunta
                                                                    Sosiaalisen edistyspuolueen hallitus





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti