sunnuntai 21. helmikuuta 2021

UUSIA AJATUKSIA SUOMEN KEHITTÄMISEKSI VANHALLA SUURELLA AATTEELLA - SOSIAALILIBERALISMI

 TASAVALTALAINEN SOSIAALINEN EDISTYSPUOLUE  on poliittisesti sosiaaliliberaali poliittiseen keskustaan lukeutuva  ja vuodesta 2005 kymenlaaksossa ja uudellamalla toiminut, rekisteröimättömänä yhdistyksenä kesään 2021 asti toiminut ruohonjuuritason kansalaisliike, joka on ajanut uudenlaista suomalaista sosiaaliliberaalia yhteiskuntapolitikkaa eteenpäin sekä kuntatasolla että valtakunnallisesti ajamalla kansalaisaloitteita valtuustoille sekä tekemällä esityksiä eduskuntaryhmille ja maan hallitukselle ja esiintymällä valtakunnallisin lehtikirjoituksin koko maan tasolla.

Olemme olleet mukana vuosien 2011 ja 2019 eduskuntavaaleissa vaaliliittokumppanien listoilla kaakkois-suomen vaalipiirissä, sekä vuoden 2012 kuntavaaleissa kotkassa. Saamamme äänimäärät eivät ole olleet pääasiana, vaan kampanjoitten käyttäminen asioitten julkiseen edistämiseen  ja yhteiskunnallisen keskustelun herättämiseen. Olemme olleet aktiivisesti mukana mm. työsuojelulain kehittämisen alkuvaiheissa kansalaisliikkeiden mukana työryhmissä, ja edustuksemme on ollut mukana poliittisten pienryhmien yhteistyöprojekteissa eri aloilla. Meillä toimivat yhteiskunnan eri alojen asiantuntijat ja työelämän osaajat paikallistasoilla, omilla työpaikoillaan ja yhteisöissään kunnissa.

EDP aikoo rekisteröityä kuluvalla vuosikymmenellä viralliseksi yhdistykseksi jäsenmäärän hiljalleen kasvettua, ja laajentaa toimintaansa koko maan kattavaksi projektiksi. Maanläheinen ja yksilön tasolta lähtevä toiminta ylöspäin suunnattuna on ryhmämme kantava voima. Yhteistyössä on voimamme, kansallisen yhteisen laajan edun ajaminen liikkeen tärkeimpänä tavoitteena on paljon tärkeämpää kuin liikkeemme oma koko tai valta. 


PUOLUEOHJELMAN PÄÄKOHTIA:   (yksityiskohtaisemmat ohjelmat löytyvät sivuvalikoista,)

Työmarkkinat, sosiaalipalvelut ja verotuspolitiikka

Sosiaalinen edistyspuolue katsoo, että suomessa tarvitaan 2020 luvulla laajempia uudistuksia samaan aikaan eli tulisi toteuttaa työmarkkinoitten uudistus , sote - uudistus ja verotuksen remontti samanaikaisesti siten, että maassa oleva tekemätön työ, raha ja ihmiset kohtaisivat. Nykyisin suomessa on meneillään laajamittainen virheellinen kehitys, jossa valtio ottaa esimerkiksi velkaa työttömyyden korvaamiseen, sensijaan että varoja käytetäisiin suoraan työpaikkojen luomiseen sinne missä työtä on sekä järjestelmien kehittämiseen, ja samaan aikaan peruspalveluista vähennetään työntekijöitä koska ei ole varaa maksaa palkkoja. Tarvitaan laajempi korjausliike, yksi uudistus ei riitä maan tasolla.EDP vaatii yksityisen tuottajasektorin ja julkisen tuottajapuolen vastakkainasettelun lopettamista, se ei palvele kenenkään etua, ja yhteistoiminnan kehittämistä esimerkiksi työ-osuuskuntien perustamisessa, ja valtionpalkkajärjestelmän kehittämistä ja nuorten ammattilaisten vakituisten työsuhteitten perustamista jotta eläkkeensä ansainneet pääsisivät eläkkeelle säällisessä ajassa. Työ- sote- ja verotus kulkevat käsi kädessä ja niiden pitää tukea toisiaan oikealla tavalla. Kunnallisella työntekijällä tulee olla liberaali oikeus hallinoida omia työkulujaan ja tehdä itse omasta toiminnastaan tuotannollisesti kannattavaa, silloin kun sitä tarvitaan.

Ulkopolitiikassa EDP kannattaa liittoutumatonta suomea sekä esittää pohjoismaisen turvallisuuspoliittisen toiminnan aloittamista pohjoismaiden neuvoston PN:n lipun alla, jolloin pohjoiset nato-maat pääsisivät toimimaan vaihtoehtoisella tavalla pohjolan puolustuksen turvaamisessa ja pohjoisen euroopan sotilaallisia jänniteitä saadaan purettua.

Globaalissa taloudessa EDP haluaa ajaa ns. hybriditaloutta, eli luodaan globaali kaksoistalousjärjestelmä, jossa liiketalous on omassa kierrossaan ja yhteiskuntatalous omassaan, ja nämä järjestelmät elävät rinnakkain ja sisäkkäin niin ettei liiketalouden vaihtelut enää häiritse sivilisaation sosiaalista kehittymistä. Talouksien tasapainoa ylläpitävät yhteiset vakausrahastot ja tasausrahastot, jotka tukevat sovitusti kumpaakin järjestelmää. Kapitalismi ja kommunismi epäonnistuivat, on luotava niiden välissä kulkeva tasapainoon nojaava sosiaaliliberaali vaihtoehto.

Sosiaalipalveluissa ihmisten yhteinen toiminta jossa kansalaiset tekevät yhteistyötä, on saatava kunnissa toimimaan oma-aktiivisuuden lisäämiseksi, pelkkä holhoaminen ja passiviinen osanotto ei ole oikein.


NÄISTÄ JA MUISTA ASIOISTA LISÄÄ YLEISOHJELMASSAMME, jotka löydät valikosta vuosien 2016-2021 väliltä klikkaamalla sivuston oikealta laidalta. Yhteystiedot löytyvät myös sivustolta.

RYHMÄN PÄÄ- ÄÄNENKANNATTAJA ON NETTILEHTI   "VAPAAT SANOMAT" osoite 

http://vapaatsanomat.blogspot.com 


TULE MUKAAN TEKEMÄÄN IHMISLÄHEISTÄ JA AITOA YKSILÖTOIMINTAA YHTEISEKSI HYVÄKSI  - TASAVALTALAINEN SOSIAALINEN EDISTYSPUOLUE R.Y.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti